Roadtrip del 2

Efter vår vistelse i vad som kändes som världens ende, bestämde vi oss för att åka till Dune de Pilat som är den högsta dynan i hela Europa. Den är 110 meter hög och 2.7 kilometer lång. Eftersom det regnade blev vi lite förvånade över att det var så mycket folk. Det var många som kämpade med att ta sig upp till toppen. Väl där uppe tror jag alla tyckte det var värt besväret.

En sådan fin utsikt över atlanten och skogarna. Några hade tagit med sig brädor som de åkte ner för det stora sandberget med. Mina killar sprang nedför och sedan upp igen för att kunna springa ner ytterligare en gång ”för att jag känner mig fri”. Man blir sandig, men det är så värt det.

Kvällen som nog var en av de vackraste på resan, spenderades i Bidart precis vid gränsen till Biarritz. Så vackra stränder och vikar. Förstår att surfare älskar detta ställe. Vi hamnade på ett jätte mysig restaurang precis vid stranden och åt en stor fisk, drack vin, pratade om livet och tittade på solnedgången.

Morgonen därpå tog vi en snabb promenad vid havet och tänk vad en god start på dagen kan göra.

Packade bilen igen, för att dra oss upp till Pyrenéerna. Tänk att bara på sträcka ändrades naturen och luften. Kurvig väg upp som tog oss till Sare. Där hade de någon typ av by fest. De hade små stånd med handverk och de bjöd på musik och dans.

Då hotellen var fulla fick vi åka ner igen till kusten. Vi bodde de sista dagarna i Ciboure, nära den mysiga lilla byn Jean de Luz och sedan Biarritz.

Biarritz är så mysigt och vackert. Det är för mig lite lagom stort, de har strand, en otroligt fin strandpromenad, de har shopping, lite museums, bra restauranger och man kan ta sig till fots till det mesta.

Nu känns det som vi kan Biarritz, men kommer säkert åka dit igen.

Nu idag har även de flesta spanska barnen börjat skolan. Så äntligen är det lite mindre stökigt, mindre bilar, mindre folk. Hoppas ni får en fin vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s