Roadtrip del 1

Vi är nu tillbaka efter en händelserik roadtrip.

Barnen har första dagen i skolan idag efter ett långt lov. Jag känner mig sjukt peppad, men har för vana att börja lite väl många höstprojekt, så i år ska jag ta en sak i taget. Sedan kan det bero på att förra hösten, var mitt mål att kunna gå igen och gick igenom en ganska tuff period, så det här året ser jag fler möjligheter.

Vi var borta i 9 dagar och hann se en hel del av Frankrikes västkust. Första stoppet var som jag berättade i tidigare inlägg San Sebastian. Som är en väldigt fin stad precis vid kusten och väldigt nära franska gränsen. Det är så annorlunda mot där vi bor på solkusten. Människorna är annorlunda, likaså byggnaderna, maten och kulturen.

7be38a81-9f60-44c1-a8ba-6c6a35030550

 

Just i San Sebastian har alltid varit populärt, först av kungligheter varav alla små slott och sedan av spanjorerna själva som bott/bor i Madrid eller närliggande städer.

La Concha som har fått namnet av sin utformning, har blivit utnämnd till en av Spaniens vackraste stränder. Själv tycker jag det är fantastiskt att kunna ha stranden så nära staden och sedan är det verkligen vackert.

 

Det är ju väldigt mycket svalare i norra Spanien vilket också drar många spanska turister.

 

Efter en natt i San Sebastian drog vi vidare till Bayonne. Namnet kanske låter bekant och det är ju från den kända bayonne skinkan, vilket jag först inte alls tänkte på. Det är en gammal stad, med små gränder och gågator. Runt om går floden Nive som delar staden i två, Grand Bayonne och Petit Bayonne. På Petit Bayonne låg det flest restauranger och Grand Bayonne myllrade det av små butiker av olika slag.

 

Vi gick runt och försökte få ett grepp om staden. Det blev en klassisk middag i fransk anda, med bordeaux vin, bayonne skinka, ost och steak hache. En regnig natt och morgon passerade innan vi drog vidare.

Vi hade dock inte riktigt klart vart vi skulle eftersom vädret var så dåligt, men efter många men hamnade vi i Cap Ferret.

 

Det finns så otroligt fina stränder på den här kusten. Det är långa breda stränder med vit mjuk sand. Vi tog oss till den lilla byn där det faktiskt inte fanns mycket att se förutom att det var väldigt vackert. Vi stötte på 100 tals cyklande avslappnande fransmän med sina surfbrädor i ena handen och styret i andra. Det fanns små bodar där man kunde köpa färsk fisk, skaldjur och ostron. Bagerier där det var kö för att köpa baguettes. Det var otroligt idylliskt och vi skulle nog kunna tänka oss hyra ett hus här någon sommar.

 

Efter många timmar i bilen blev vi lite snopna då vi trott vi bokat hotell i en liten mysig by, men hamnade i ett industriområde och närmsta bebyggelse var ett litet samhälle med en gata. Tror inte vi åker tillbaka, men nu har vi i alla fall varit i le Teich som verkar väldigt populärt för fågelintresserade.

Nu är det snart dags att hämta barnen på skolan. Ska bli intressant att höra hur de haft det. Ha en fortsatt fin dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s