Gömda pärlor

Tänk vi har bott i Benalmadena Pueblo i mer än 10 år och vi känner trots storleken på byn inte till alla gränder och vrår.

Det är en liten typiskt spansk by, men väldigt charmig och har en fantastisk utsikt eftersom den ligger ganska högt upp.

Oftast blir det ju så att man skall dit i något ärende som att lämna eller hämta paket på posten. Man tar sig inte tid att strosa runt.

Häromdagen mötte vi upp våra vänner för att äta middag på ett ställe, La Cupola, som de pratat om flera gånger. Efter att ha åkt upp med den lilla hissen för att slippa alla trapporna, befann vi oss på det lilla torget med den lilla kyrkan.

Där hade vi varit förut, men vad vi inte visste var att det gick ner en trappa och där låg denna  mysiga restaurang  La Cupola. Runt restaurangen är det fullt med träd och grönska, med en massor med trappor och ett litet vatten fall. Som en riktigt liten oas mitt i byn, med en vacker utsikt.

Underbart att man fortfarande kan upptäcka små pärlor efter så lång tid på ett ställe.

 

Vi hade en mysig middag, med live musik som avslut. Dessa långa middagar med fullt med barn och samtal som inte vill ta slut hör verkligen sommaren till. Hade vi orkat hade vi även tagit oss en sväng förbi ferian. Det är festen där byn lever upp, med ett myller av folk, dofter av sockervadd och bränd mandlar och spansk musik på högsta volym på en sprakande högtalare.

Här är det fortfarande sommar och semester, men vet att många av er gått tillbaka till vardagen idag, så jag passar på att önska er en fin start på veckan/skola och jobb.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s