Rio Guadalmina, Benahavis

Kom precis hem efter en fantastisk dag i Benahavis som inte ligger så långt ifrån där vi bor. Tar man motorvägen är man där på ca 40 min.

Vi gick upp tidigt idag för att slippa den värsta hettan. Vi kom fram till parkeringsplatsen strax innan 11. Eftersom det var första gången vi var där kände vi oss lite bortkomna men fick förklarat att bäst var det att parkera nedanför byn (där vi parkerat) och gå upp till början av vandringsleden. Det tog 10-12 min.

 

Kan säga att när jag stod på första klippan och var tvungen att hoppa för att komma någon vart, slog tanken mig att jag nog inte tänkt igenom detta så bra. Tror nog det var bra att jag inte visste vad jag gett mig in på.

71313776-2ab5-4bd5-afbe-d46f722fc7a8

 

Sedan bar det iväg på 2 1/2 timmes äventyr i ett fantastiskt vackert landskap. Där man fick klättra, gå, simma och åka för att ta sig fram genom floden Guadalmina.

 

Vissa delar var tuffa, men det var så vackert och man tog det i sin egen takt. På ett ställe måste man simma in i en grotta. Vattnet var helt grönt där inne och det var en fantastisk känsla.

 

Vi hade med oss vatten och kexen jag köpt, men som mina kära barn glömde i bilen hade varit en bra energipåfyllning. Vi hade gympaskor, men många hade våtskor på sig. Sedan var det badkläder eller träningskläder som gällde. Man var blöt hela tiden och vissa delar var det som sagt tvungen att simma.

 

När vi väl var framme, var man ganska mör i kroppen. Efter att bytt om till torra kläder tog vi oss till byn som är riktigt vacker. Efter en lunch kände vi oss mer än nöjda och drog oss tillbaka hem.

Om ni får chans någon gång kan jag verkligen rekommendera denna vandring som heter Ruta angostura del rio Guadalmina. Det är otroligt vacker natur och det är en fin upplevelse. Om man inte känner för äventyr så kan man bara svalka sig antingen i början eller slutet av vandringsledet eller ta en mindre avancerad led eller bara ta en lunch i byn oavsett så kommer ni få uppleva vacker natur och en typiskt andalusisk vit by.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s