Riad El Fenn

Ett litet tips om du tänkt besöka Marrakech är att bo på en riad. Förra gången jag var i Marrakech bodde vi på Les Yeux Bleus.

Nu bodde vi på El Fenn som var helt fantastiskt på alla sätt och vis. Personalen är super trevlig och hjälper dig med allt. Det ligger precis innanför medinans murar, men man hör ingenting från varken gatans eller medinans myller. Det man hörde var fågelkvitter.

 

Vi hade som en avdelning med pool helt för oss själva. Vi var två familjer på 4 personer. Vi hade som ett hus för oss själva, med vardagsrum, terass med jacuzzi och ett litet kök och en patio. I huset fanns 3 rum med tillhörande dusch och toalett. På andra sidan poolen hade vi suiten som var helt fantastisk.

 

 

Vi lottade faktiskt om rummen eftersom vi var tvungen att dela på oss. Det som var helt fantastiskt var att vi hade inga nycklar. Det var som att vara hemma och det var så befriande. Vi sprang in och ut som vi önskade.

Alla rummen var dekorerade med mycket omtanke och inget rum var det andra likt. När man bor så här får man en längtan att skaffa sig ett liknande boende hemma. Det är färgstarkt, exotiskt, harmoniskt och blandningen med det nya och gamla blir så rätt. Sedan man blir så lugn när man kommer in på riaden, det är verkligen en oas där man känner harmoni.

Inne på riaden fanns det så fina små patios, myshörnor, flera pooler, ett spa med hammam, ett bibliotek och en fantastisk terass, där vi första kvällen intog middag till böneutrop och solnedgång över takåsarna och på morgonen njöt av flera frukostar till fågelkvitter och förväntningar inför dagen som var framför oss.

 

På fredagen valde vi faktiskt att bara vara på riaden där vi badade, tog en massage, läste böcker, fotade, beställde in mat när hungern tog vid och bara inandade och njöt att få uppleva en sådan fantastisk plats. Om vi får chansen skulle vi gärna bo här igen, för det var helt underbart.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s