Vackra Mykonos

Tänk att vi fick chansen att besöka Mykonos igen, ön där vi för några år sedan skapade minnen och bekantskaper för livet.

Mykonos som även kallas vindarnas ö, med sina små vikar med turkost vatten, avskalade berg, små vita byar, krokiga vägar som tar en till små pärlor runt om ön.

Stränderna är absolut inte de vackraste, men de har sin charm och beroende på vad man vill ha ut av en dag på stranden finns det en strand för alla.

 

Där vi hyr vårt typiskt grekiska lilla hus är vi omgivna av hästar, kossor, höns och getter. Runt om ser man några hus men mest kargt berg och en fantastisk utsikt över havet och närliggande små öar.

 

 

0e2f81e5-af54-4628-989e-82727412db26

Bara 5 min härifrån ligger en gammal fyr från 1891, där man kan njuta av otroligt vackra vyer. Fyren byggdes efter att en brittisk ångbåt sjönk och besättningen på 11 personer dog.

 

 

dscn0281.jpg_2

Att Chora, Mykonos stad är utnämnd till en av Greklands vackraste är lätt att förstå. Man kan lätt gå vilse i alla dessa små gränder som blir som en labyrint. Jag älskar att bara strosa runt där utan att egentligen ha ett mål. När man blir hungrig framåt kvällen äter man en middag på någon mysig taverna där man kan sitta intill små timmarna och bara njuta av all liv och rörelse och kvällens bris.

 

 

img_2409

Sedan kan i varje fall inte jag få nog av de magiska solnedgångarna. Det är något speciellt att se solen gå ner över horisonten och jag tröttnar aldrig. Har som mål att i varje fall se en soluppgång innan vi lämnar denna ö, får se om jag lyckas….

ad54bcf3-7b60-4b6f-97c5-a4c76cf295fd

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s