Älskade Malaga

Efter varje gång jag besöker Malaga tänker jag varför är jag inte här oftare. Lika mycket som jag älskar att vara ute i berg och natur, gillar jag storstads pulsen i varje fall en stund.

Jag kom till Malaga som 18 åring och det har ju förändrats en hel del. Numera är ju de större gatorna gå gator som Calle Larios och gatorna vid katedralen. Sedan har de restaurerat många byggnader och rensat upp. Dessutom har de ju byggt om hamnen, där man numera kan promenera, äta och även shoppa.

I torsdags kom min käre kusin hit med jobb från Sverige, vilket var en fin överraskning. Eftersom han bodde inne i Malaga så tog vi oss dit.

23d3bf49-6051-404b-a15e-e5f134c0b663
AC Hotel Malaga Palacio

Vi tog en fika på hotellets terass. Vilken utsikt! Härifrån kan man typ se största delarna av Malaga. Redan sedan min tid på turismtiden har jag vetat om denna lilla pärla, men inte förrän nu har jag äntligen varit där.

Hotel Molina Lario

Numera finns det flera så kallade ”rooftops” barer i Malaga och de är verkligen värda ett besök. Mitt över AC Hotell Malaga Palacio där vi var ligger Molina Lario som inte ligger lika högt upp men som också har en fantastisk utsikt.

Man ser saker väldigt annorlunda uppifrån, som t ex Malagas fina katedral i både renässans och gotiskt stil som aldrig byggdes klart, eller Alcazaba som är ett gammalt slott från när morerna regerade eller de små gränderna och byggnaderna.

I Malaga kan du även ”tapear” på väldigt bra tapas restauranger. Här är det inte helt ovanligt att man träffas tar någon öl eller glas vin tar en tapas och går vidare till nästa ställe och till nästa tills man känner sig nöjd. Det finns ett otroligt stort utbud, men ett tips är att gå till de ställena det är mest spanjorer.

3199d566-e199-4d13-ac41-ae12615da232

Sedan är jag själv förtjust i att shoppa i de lite mindre butikerna och i Malaga finns det en del riktig bra butiker. Även sonen har funnit sin favorit skate affär på en bakgata.

Är ni sugen på fika skulle jag rekommendera gå till en ”teteria” där man dricker the, eller kaffe eller smoothies. De är oftast arabinspirerade och väldigt mysiga.

Sedan har vi ju ett fantastiskt utbud på konstmuseum om det är något ni är intresserade av.

Tycker Malaga har något till alla och är verkligen värt ett besök.

Längtar redan till nästa gång jag får strosa runt på Calle Larios och närliggande små gränder, gå upp till Plaza de la Merced eller Plaza Obispo, sitta ner och ta något att dricka, studera folk, titta upp på alla fina byggnader, kanske gå in i någon liten kyrka och tända ett ljus, äta några tapas, sitta på en takterass och se solen gå ner över takåsarna och känna lite storstads puls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s