Rom

I lördags var det dags att packa väskan igen. På söndagen bar det iväg till Rom. Lagom långt flyg och så var man i Italiens huvudstad. Där mötte jag upp min fina vän som kom från Sverige.

Staden välkomnade oss med en ljummen bris som höll in till sena kvällen.

385760ac-73cf-4aa9-bf3b-4cdc73675f01

Första besöket blev  Colosseum och Forum Romanum som är storslaget. Forum Romanum var ett torg i det antika Rom. Här hölls politiska möten, religiösa ceremonier och här skedde även handeln. När romarriket föll lät man även denna levande plats förfalla. Colosseum som är en amfiteater  byggdes mellan 70 och 80 talet efter Kristus födelse. Det var här man lät djur och gladiatorer strida, men har en lång historia och har bland annat använts som både kyrkogård och en sakral plats där kristna lidit martyrdöden. Byggnaden har även blivit skakad av jordbävningar och år 217 träffades byggnaden av blixten och  de övre delarna som var byggda av trä brann ner. Man förde även bort marmor från den ståtliga byggnaden till bygget av St Peterskyrkan och Fontana di Trevi.

Det är en speciell känsla att stå framför en byggnad och plats med så mycket historia.

Eftersom klockan inte visade mycket bestämde oss för att njuta av det fina vädret. Jag lyckades tappa bort oss, men ibland är det skönt att inte ha kontroll på läget. Vi hamnade på ett jätte mysigt ställe och fick hjälp av ett polskt par att komma på banan igen.

Dagen blev till kväll och det var dags att äta middag. Vi hamnade i de judiska kvarteret och åt på en typiskt trattoria med dukar med röda och vita rutor. Åt en fantastiskt god pasta med grönsaker och tittade på folk som strosade ner eller upp för gatan. Tror kanske det var den bästa pastan och mysigaste middagen.

Mätta och belåtna och med lite ömma fötter tog vi oss till hotellet genom små gränder och förbi Piazza Venezia med Viktor Emanuel monumentet som är lika vackert på kvällen som på dagen.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s