Marbella

Påsken är redan över här och vi är tillbaka till vardagen.

Långfredagen spenderade vi i Marbella. Det ligger inte långt ifrån där vi bor, men det är som att komma till en annan värld. Det känns lite som att komma utomlands.

Marbella har en lång historia bakom sig bland annat så hade de gruvor och senare blev det ett jordbrukssamhälle innan turismen tog över. Tack vare  Alfonso de Holenlohe och José Banús så har vi nu ett Marbella som är väldigt attraktivt för turister från hela världen. Marbella är ju annars känt för lyxiga hus, Puerto Banus och att vara ganska kändistätt bland annat, men det finns så mycket mer än det och alla kan hitta sina godbitar här.

Man kan även se influenser från arabvärlden på många byggnader och banker efter stora investeringar på 80 talet från den delen av världen.

Utbudet av restauranger är nästan oändligt här. Jag har velat gå till ett litet cafe/restaurang där de använder sig av ekologiska råvaror länge, men har inte kommit iväg förrän nu. Rachels Eco Love ligger inne på Puerto Romano området och är som att komma till en liten oas.

Det var ganska fullt när vi kom, men lyckades få ett stort bord. Allt vi beställde var verkligen jätte gott. Min acai bowle var helt fantastisk. Eftersom solen passade på att titta fram blev vi kvar ganska länge. Det är dessutom jätte mysigt att bara sitta och titta på folk.

Sedan blev det en promenad på stranden till nästa ställe där vi intog en väldigt sen lunch på Trocadero. Det är verkligen en fin promenad så är ni i Marbella någon gång skulle jag rekommendera att ta er dit. Man kan gå, springa eller cykla. Mina barn brukar ha sina sparkar med sig. Sedan är det en perfekt plats att ta en lunch i solen.

En väl spenderad långfredag på ett fantastiskt ställe, med familj och fina vänner, lite sol och mat på det och man får en ganska så perfekt dag.

Hur spenderade ni påsk?

 

 

 

 

 

 

 

 

4 kommentarer

  1. Härliga bilder! Och kul att du bloggar igen.
    Vi hade en fantastisk påsk i solen vid stugan, bland annat skidandes på sjön. Blått och vitt, vindstilla väder med kalla nätter och värmande dagar – love it!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s