Livet på en finca

En finca var förr som en svensk bondgård med djur eller odlingar av olika slag. Nu är det mer ett typiskt spanskt hus med stora tomter oftast benägna lite mer inåt i landet.

Det fina med att bo här är att man får lära känna folk man aldrig hade lärt känna annars. Jag har en salig blandning på nationaliteter i min umgängeskrets även om jag mest kommer i kontakt med spanjorer i min vardag. Tack vare barnens skola har jag haft turen att träffa och lära känna fantastiska människor. Som den fina gruppen mammor som träffades för lite middag uppe hos två systrars finca i Mijas i onsdags.

 

Bara att komma bort några minuter från ett trafikerat och pulserande samhälle gör något med själen. Bygglad efter byggnad byts ut av natur och grönska. Färgerna blir mer levande och skiftar i regnbågens alla färger.

Man hör fåglar och hundar skälla i fjärran. Inga byggnader stör utsikten över bergen. Man omfamnas av ett lugn.

Man ser fruktträd som bär på en historia och har flera år på nacken och snart kan man plocka citroner, apelsiner, fikon och avokados.

Jag får alltid en längtan att flytta ut till campon (landet) när jag besöker sådana platser, men sedan vet jag inte om det bara är en idyll eller en dröm att allt skulle vara så mycket mer harmoniskt på landet. Är rädd att det mer handlar om hur man är som person.

 

 

 

2 kommentarer

  1. Men vad fint! När vi funderade på att flytta till Spanien var vi och tittade på flera fincor men insåg att det skulle blir alldeles för besvärligt att ta sig fram och tillbaka hela tiden, mäklaren som var med tyckte det var bra att vi tänkte om just för sonens skull.
    Jag har förstått det som att många har en lägenhet i stan och sedan en finca som de åker till på helgerna också. Lantställe, liksom. Det vore ju det idealiska … En tillflyktsort när man behöver det.

    Allt verkar bra med er, skönt att se! Kramar

    1. Vi har det bara fint! Jag tror att det är en livstil att bo på en finca. Där vi var tog det 17 min in till stan. Ett litet landställe hade varit super😊. Hoppas allt är fint med er! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s