Riad Les Yeux Bleus

En Riad är ett hus med en innegård som är mycket typiskt i Marocko. Det är svårt att förstå att bakom murar och ibland smutsiga gränder ligger små oaser där man inte hör gatans myller.

Nu när vi var i Marrakech bodde vi på Riad Les Yeux Bleus. När man kommer in i riaden är det som allt stannar. Det är en egen liten värld.

Arkitekturen är marockansk med mycket utsmyckningar. Väggarna är målade i starka färger och golven har mönster av olika slag. Möblerna är mer i minimalistisk stil och i trä. Tygen är i vitt eller sparsamma mönster. En blandning av stilar som jag tycker så mycket om. Det är noga planerat och med mycket känsla bakom.

Riad Les Yeux Bleus består av 8 rum i olika storlekar. Allt är väldigt familjärt. Frukosten  och lunchen dukades fram när vi önskade och vart vi önskade.  Det fanns inga tider att passa.

Det som jag blev mest förtjust i var innergården med poolen och de stora eukalyptus träd och takterrassen där man kunde se ut över takåsarna. Även uppe på taket fanns det en pool att svalka sig när vädret tillåter.

Det var rätt kallt nu när vi var där, men de hade tänt eldar och vi hade element i våra rum. Annars är ju många av utrymmen utomhus.

bd541ddb-3a6b-4376-8891-701df5c8d4a1-1

Måste säga att vi blev så fint omhändertagna av alla, men speciellt av Claudia som satt i receptionen.

Nu när jag kom hem tyckte jag att vi skulle köpa en riad, men min man blev inte lika entusiastisk av idéen. Jag kan ju i varje fall drömma om vackra innergårdar med porlande vatten och kvittrande fåglar och ett myllrande och levande Medina utanför dess dörr.

 

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s