Maldiverna (part 1)

Då var man hemma igen efter två fantastiska veckor på en ö i Maldiverna.

Vi bodde på en ö 30 minuters flygresa från huvudstaden (ön) Male. Maldiverna består av 26 atoller med 1192 öar, men endast ca 200 av dem är bebodda.

3AF796CA-D211-4E6C-BD20-CFDFE5A66259

Ön vi var på hette Cocoon och tillhör Lhaviyani Atollen. Man tog sig runt ön på ca 20 minuter så som ni förstår var den inte jätte stor. Trots storleken och 150 villor så kändes det inte som man behövde trängas eller vara på varandra. Vi bodde på en villa precis på stranden. För oss var det helt perfekt.

816D5E18-EE1C-4565-AC93-1C9600FAA27A

Vi hade all inclusive och vi blev positivt överraskade. Man åt frukost, lunch och middag på samma ställe. Maten var av hög kvalite. Då ena ägaren av resorten var italienare, så hade vi många inslag av italiensk mat så som pasta, foccacia, pizza, skinkor och efterrätter blandat med olika mat teman. På fredagar var temat Maldiverna och personligen tyckte jag det var den mest spännande. Maten är inspirerad av det indiska köket.

DCD705E3-AF13-41A4-9FF3-1EF89A75A445

Så vad gjorde man på dagarna. Det fanns massor av aktiviteter som ingick så som båtutflykt med snorkeleing, stand up surf, volleyboll, danslektioner, yoga för att nämna några. Vi gav oss ut på snorkeling en morgon. Jag är väldigt rädd för vatten eller rättare sagt det som är under vattnet. Nu har jag snorklat två gånger tidigare i Thailand https://ellesbazar.com/2013/10/19/upptacka-en-ny-varld/  och lyckats komma över rädslan lite. Den här gången bara körde jag och det var helt fantastiskt. Vi såg fiskar i hela regnbågens färger och flera havssköldpaddor.

På ön såg vi även flygande hundar, ödlar och en hel del exotiska fåglar som hade en underbar synfoni från det att solen gick upp tills den gick ner.

Fast vet ni det bästa var nog ändå att få uppleva detta tillsammans med familjen. I början var det en del tjafs med barnen om mobilanvändande. Istället för att njuta av paradisön ville de bara sitta med sina telefoner, tills vi fick nog. Först klagade de att det var tråkigt, men efter några dagar fick de kompisar från många delar av världen. De spelade fotboll i timmar ända tills mörkret.  Det gjorde mig så lycklig att se barn få vara just barn.

DSCN0359.JPG_2

Att ha tid att sitta och prata under en lång frukost eller middag. Att spela kort på kvällarna tills ögonen gick i kors. Att få höra barnens tankar och ideer om livet. Att slippa stressen att ha någon tid att passa.

Nu är vi som sagt tillbaka och det lär ju inte dröja länge till man är tillbaka i ekorrhjulet, men kan jag ska jag leva lite mer som dagarna på Cocoon.

BF0CA4FE-C385-4AC2-90A8-EAA9BBC7DD4E

 

 

 

 

 

 

3 kommentarer

  1. Det låter som att ni har haft det helt underbart under julledigheten! Som det ska vara! Stora och varma kramar från mig i blåsten! Klappa på de söta sönerna från mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s