Hösten har kommit

ho%cc%88st-9

För en vecka sedan träffades vi föräldrar och barn i min äldsta sons klass på stranden i Fuengirola efter skolan. Det var verkligen perfekt.

Nu har barnen kommit in i sina klasser. Här på Svenska skolan så kommer det oftast väldigt mycket nya barn och det tar ett tag innan allt kommer på plats igen efter sommarlovet.

Nu är även alla aktiviteter igång. För många många år sedan sade jag att det inte fanns något för barn här och det får jag ta tillbaka för det finns så mycket att göra här att jag ibland måste säga stopp.

Just nu känns det som jag inte hänger med alls. Det händer saker hela tiden och tiden bara svischar förbi. Efter en och halv dags regn så kom hösten hit och tur att det fortfarande är varmt för höst kläderna ligger fint nerpackade i garaget.

Ibland får jag höra av icke spanjorerna att de saknar årstiderna här, men om man tar sig ut i naturen så ser man så många tecken att hösten är här bara inte lika drastisk som t ex i Sverige för temperaturerna är fortfarande behagliga.

Oliverna väntar på att mogna så att man om några månader kan plocka dem och pressa dem till olja.

ho%cc%88st-7

Färgerna ändras till mer orange, rött och grönt. Himmelen får en mer djup blå färg och det bildas mer moln under hösten än på sommaren då det nästan är molnfritt.

ho%cc%88st-8

Sedan dessa konstverk som bjuds på varje morgon och kväll den här delen av året är helt fantastiska. Jag försöker den lilla tiden jag stannar upp att bara andas och ta in allt för just nu är det den bästa tiden här.

Hoppas ni alla mår bra och att ni njuter av färger, dofter och allt det där som hör hösten till.

 

1 kommentar

  1. Ja, tänk så bra vi hade det där på stranden – i all enkelhet. Mer sådant!
    Det är nog faktiskt först nu som vi verkligen kunde känna skillnaden på sommar och höst här i Spanien. Den är mer subtil. Ja, förutom då det där regnet då i förra veckan – var inget subtilt med det.

    Härligt bildcollage!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s