Minnen från sommaren

God eftermiddag! I dag har vi det så fruktansvärt varmt, termometrarna visar temperaturer på över 40 grader. Vi är mitt i högsommaren och turistsäsongen.

Vi har redan hunnit vara hemma i tre veckor och konstigt nog känns semester veckorna i Frankrike så långt borta. Fast minnena har etsat sig fast i minnet och titt som tätt kommer det upp en bild eller en händelse.

Vår korta visit i Biarritz på vägen hem är en av dem. Jag förälskade mig i denna plats vid Biscayabukten  för 2 år sedan.

Biarritz 5

När vi satt och planerade hemresan bara kände jag att jag ville dit igen.

Det är en blandning av Spanien och Frankrike av naturliga skäl då det ligger 1 timme från  spanska gränsen. Stränderna är breda och fulla med folk. Att ha en surfbräda under armen hör mer till vanligheten och strandpromenaden kantas av restauranger och surfaffärer.

Att Napoleon den III valde att ha sitt sommarhus precis här förstår jag. Det är så vackert och temperaturerna väldigt behagliga.

Biarritz 3Biarritz 4

Middagen precis vid havet och le grande plage i solnedgången är nog ett av många minnen den här sommaren som jag skulle vilja uppleva igen.

Ibland upplever man saker som man inte först efteråt uppskattar, men just den här kvällen uppskattade jag allt och jag visste att den var speciell. Det var platsen, maten, stämningen och att få uppleva just detta med tre av de viktigaste personerna i mitt liv.

Sommaren är inte slut än här och jag hoppas få uppleva några till fantastiska sommarminnen innan vardagen börjar på riktigt med förhoppningsvis fina stunder också men annorlunda.

Vad är era finaste sommarminne den här sommaren?

 

 

 

 

4 kommentarer

  1. Bästa sommarminnet måste nog ändå vara att se mamma och pappa stå där och vänta på Arlanda med armarna utspridda, bara väntar på att få krama om oss!

    Alla upplevelser från Serbien är så klart starka men på ett annat sätt.

    Sådär ja! Nu har jag hälsat på hos dig ordentligt även om jag läst lite tidigare. Nu har vi full koll på varandra!

    Stor svalkande kram, nu går jag och hoppar i poolen!

    1. Det är ju ett fantastiskt sommarminne. Är så nyfiken på att höra om resan till Serbien. Ja just nu är man helst i duschen/poolen eller havet. Känns som man skall rinna bort i värmen😊. Kram

  2. Härliga bilder! Besökte Biarritz för första gången och fick även återse grannstaden San Sebastian – allt tillsammans med min systerdotter. Ett toppenminne från sommaren! Tillsammans med skaldjursmiddag på soliga västkustklippor och lata dagar i stugan med sol och bad. Jag gillar verkligen semester…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s