Tillbaka

WordPress informerade mig att det var 9 månader sedan jag skrev något. Jag kände för en paus men trodde inte det skulle dröja så länge innan inspirationen kom tillbaka. Jag tror tyvärr min perfektionism ibland tar död på skapandet. Jag vill gärna att allt skall vara perfekt.

Just nu är vi i Mougins i Frankrike och här kan man inte undgå att bli inspirerad. I denna otroligt vackra by bara en bit ifrån Cannes levde Pablo Picasso sina sista levnadsår och i varje liten gränd finner man flera konstgallerier. Min första skiss på många år blev till för några dagar sedan och längtan att få kladda och leka med färger väcks till liv.

Ellesbazar (4)
Chiclana, St Petri
Ellesbazar (1)
Chiclana, St Petri

När vi var i Chiclana i början av sommaren tog jag fram kameran som legat undangömd ett tag. Visst tar jag bilder, men mest med kameran på mobilen. Visst ser man skillnaden även om mobilkamerorna i dagens läge är fantastiska.

Ellesbazar (2)
Marseille, Frankrike
Ellesbazar (3)
Gamla hamnen i Marseille, Frankrike

Visst minns man resor och platser man besökt, men de blir mycket mer levande om man har bilder. Bilder är konst men även bevis på att något existerat eller hänt.

Som när vi var på genomresa i Marseille. Känslan av att känna sig otrygg och minnen av alla poliser, fulla människor och skrik kommer nog barnen ha kvar länge (vi kom dagen innan Polen och Portugal spelade i EM-kuppen just i Marseille). En känsla tror jag man minns för livet men bilder bleks med tiden.

Ellesbazar (6)
Idylliska St Tropez
Ellesbazar (5)
Hamnen i St Tropez

Jag önskar att både känslan och bilderna av denna sommar håller kvar sig länge länge och att min skaparglädje håller i sig.

De flesta lever upp på sommaren men året har många månader att fylla med samma glädje och längtan till.

Nu skall jag i varje fall njuta av att bara vara och kanske ta fram skissblocket igen innan vi drar ner till Cannes.

Bonne journée!

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s