Farväl

Efter lite mindre än två veckor på Mykonos var det dags att ta farväl av denna vackra ö.

För mig var det första gången i Grekland och jag blev väldigt förtjust. Grekerna är väldigt trevliga och tillmötesgående. Sedan tycker jag personligen att det är så charmigt med de krokiga bergsvägarna och att allt inte riktigt funkar som det ska. Det påminner mig hur det var när jag var liten och besökte Spanien.

Mykonos 8
De ökända väderkvarnarna vid Mykonos Town

Just på Mykonos blåser det nästan alltid och på kvällarna var det skönt med skjal eller långärmat. Nu så här när man sitter i 42 grader i skuggan och svetten rinner oavsett vad du gör, var det fantastiskt behagligt.

Vi hann ju som sagt som tur var åka runt lite på ön innan vi var tvungna att ta det lite lugnare, men vi njöt av hotellet Saint John och vår lilla privata villa. Hotellet ligger på södra sidan vid en vik som heter Aghios Loannis och härifrån ser man de mest fantastiska solnedgångarna.

Mykonos 10

Mykonos 5

Saint John:s privata strand
Saint John:s privata strand
Mykonos 12
Poolområdet

Mykonos 13

Sedan spenderade vi nästan all vår tid på Kostantis som ligger i det lilla samhället Ornos. På den här restaurangen åt vi de godaste grekiska salladerna, grillad fisk, stora och små, frossade i frukt och grekisk yoghurt.

Mykonos 7

Kostantis
Kostantis
Mykonos 20
Ornos
Mykonos 19
Mykonos taxibåt
Ornos
Ornos

Här lärde vi känna hela familjen som hade restaurangen, från la mama till barnbarn. Vi hade även turen att lära känna Tina och Glenn från Sverige som helt naturligt flöt in i vår vardag så här på semestern. Vi hann med några fina stunder och även en match i GRIS.

Mykonos 15 Mykonos 4

Det blev många farväl innan vi åkte och var och en hade hjälpt till att forma vår vistelse till ett fint minne för livet. Några kommer vi träffa igen och göra oss påminda om denna otroligt vackra ö.

2 kommentarer

  1. Vi njöt av varje dag på Ornos och funderar på att åka tillbaka nästa sommar. För varje dag blev vädret bättre, vattnet varmare och sista dagen var det helt vindstilla☀️.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s