När färger sakta bleks

Igår på eftermiddagen satt jag i solen, jag hörde barns skratt och skrik från lek och stoj, jag njöt av värmen som solen delade med sig, ibland vilade mina ögon på tennisplanen där minsta sonen hade lektion, precis som jag lovat och det var egentligen en ganska vanlig torsdag. 

Efter en stund kom en av mina vänner och satte sig ner och hon lös som en sol som vanligt och vi babblade på om våra liv. 

Det var då som jag förstod att det kanske inte var som vanligt. Jag vet att hon har varit sjuk i nästan 7 års tid, men när hon berättade att hon håller på att förlora synen kom det ändå som en chock. 

Kunde inte låta bli att fråga, hur hon klarade sig och hur hon alltid lyckas vara så positiv trots smärta, sjukskrivningar, behandlingar som inte fungerar och nu synen som försämras dag för dag. 

Hennes enkla svar var, jag kan fortfarande se relativt bra på ena ögat och jag är så glad för var dag jag kan se min son, min man och allt jag har runtomkring mig och det finns så mycket värre saker. En dag kanske jag inte är lika positiv, men just idag ser jag i varje fall.

Det är väl kanske just det, man skall vara glad för det man har idag, för i morgon kan det vara borta. 

   
 

3 kommentarer

  1. Inget bloggande på en hel månad? Jag blir lite orolig men hoppas du mår bra och snart syns här igen. Kram från ett soligt (nåja, för en stund sedan i alla fall) Stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s