Miami

Nu börjar vi längta efter sommar här. Har lust att springa runt i flip flops och solhatt.

Vi fick ju lite försmak på sommar nu när vi var i Miami. Blev positivt förvånad hur mycket jag gillade det.

Miami 1
Miami South beach

Det kändes som hemma. Dessutom var det fantastiskt med allt vatten runtomkring och de fina stränderna men samtidigt fanns storstads känslan. Ett plus var att kunna prata det språk som känns mer närmare hjärtat, spanska.

Miami 3
Down Town Miami

Miami 2

Jag tror jag satt mest och gapade när vi åkte runt och såg oss omkring. Alla dessa otroliga hus, höga byggnader, stränder och små öar.

Vi tog oss en utflykt till Key West och tänk om man hade haft båt här. Då hade man säkerligen packat picknick korgen och åkt ut till en liten ö och spenderat hela dagen där.

Miami 7

På vägen varnade de för krokodiler men till vår besvikelse såg vi inga. De trivs ju i träsk och det fanns det gått om. Vi åkte förbi Everglade där man kan åka ut på krokodilsafari, tyvärr var inte alla överens i familjen så vi fick hoppa över det den här gången.

Miami 6

Miami 5

Miami 4

Hela vägen till Key West åker man över broar från ö till ö. Tills man till slut kommer till Key West som är slutet på US Highway 1 och även den sydligaste punkten man kan komma till i USA. När du kommit hit är det bara 144 kilometer över vattnet till Kuba.

Det är riktigt mysigt och förr bodde det många konstnärer här. Vi åkte förbi Ernest Hemingways hus som numera är ett museum. Tyvärr så tog resan så mycket längre tid än vad vi beräknat då det var påsk, fullt med vägarbeten och massor av trafik så det blev ett snabbt dopp för killarna som sprätte av energi och en kaffe för oss vuxna, sedan fick vi vända hemåt.

När vi kom till Isla Morada var det dags för middag och det var som paradiset. Vi kom precis i solnedgången och om det inte varit för hungern hade vi nog bara stått där och njutit tills mörkret föll.

Miami 9
Isla Morada

Miami 8

Vi åt havsräkor och mahi mahi och en Key lime paj som var sååå god. Just sådana här stunder vill man bara kunna fånga.

Väl tillbaka till South beach var vi alla rätt trötta och nöjda och tyckte att det kändes trist att vi bara hade en dag kvar.

Tiden går fort när man har roligt och här vet jag inte vart tiden tar vägen. Väldigt glad är jag att det är helg då vi alla (t om hundarna) har varit sååå morgontrötta.

Så jag passar på att önska er alla en fantastisk helg och jag hoppas att jag redan nu i helgen kan ta på mig flip flopsen.

3 kommentarer

  1. Härligt! Vi var också i Key West på vår Floridaresa för två år sedan. En mysig och inte alls amerikansk plats, men ont om fina badstränder enligt oss. Hittade en som var full med tång där inte en människa badade, utom vår 4-åring… Men som sagt, en ganska cool och avlägsen plats som jag verkligen är glad att vi besökte. Miami såg vi som hastigast och kan nog tänka oss att uppleva mer av. USA har verkligen mycket att bjuda på!

    1. Håller helt med om stränderna, men vi trodde att vi bara inte hittade de ”rätta”. Min barn badade också men de var inte helt nöjda. Jag doppade inte ens tårna😊. Miami gillade jag verkligen vilket jag som sagt var blev förvånad över. Ja USA har verkligen variation och sevärda ställen att besöka.

      1. Har en bekant som åker till Miami typ jämt – men han är en del av ett dinki-par: double income no kids och kan också utforska nattklubbar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s