Minnen från förr

Idag har varit en innehållsrik dag, med lunch med min farmor i Malagas hamn, även kallad Muelle 1. Denna hamn som för en tid sedan såg helt annorlunda ut.
Malaga 1

Det var precis här i La Malagueta, jag bodde i många år den tiden då man levde på spagetti och tomatsås. Minnen av långa nätter över skolböckerna eller helgerna då alarmet ringde kl 3 för att jag skulle upp och jobba på flygplatsen. Minnen från min lilla lilla lägenhet där köket var så litet att jag inte kunde vända mig. Fast jag var så stolt, det var min första egna bostad och där bakade jag kanelbullar och inredde med så mycket kärlek.

Malaga 2 Malaga 3

Alla dessa minnen väcks till liv och det gör mig påmind om hur mycket man varit med om och upplevt.

Malaga 4

Dagen fortsatte vi sedan med att plocka apelsiner och citroner i farmors gamla hus. Detta hus som jag spenderade varje sommar som barn. Detta hus som var fullt av dofter av mat och liv. Min farmor och farfar drev vad man kallar här en ”venta” som är en restaurang som bjuder på husmanskost. Dagen började redan kl 6 och man vaknade alltid upp till dofter av kryddor och mat av olika slag. Vid 7 kom de första gästerna och så fortsatte det till sena kvällen.

Malaga 6 Malaga 5

Så idag blev det många minnen och jag undrar vilka minnen mina barn kommer att ha när de blir i min ålder. Jag hoppas att de minns deras gammel farmor och dofterna av apelsin och citronblom.

Nu är det visst dags för Melodifestivalen och mys i soffan hela familjen som äntligen är under samma tak.

Ha en fin fortsatt fin kväll och låt bäste man vinna!!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s