Trettondagsafton på spanskt vis

I natt kom de tre vise männen hit till Spanien och idag är det många barn som förhoppningsvis är tacksamma för sina presenter.

Reyes 2015 1
I väntan så gör man sig redo att kunna samla så mycket godis som man bara kan

I går var vi som jag skrev i vår by Alhaurin de la Torre och såg ”la cabalgata”, som är ett tåg med vuxna och barn som är utklädda oftast till kända tecknade figurer. Vagnarna de åker på är oftast dekorerade med mycket omsorg.

Reyes 2015 6 Reyes 2015 5 Reyes 2015 4

Det hör ju naturligtvis till att de även kastar tonvis med godis. Mina barn lyckades fånga två stora plastpåsar fulla.

Det är ju en höjdpunkt för alla barn, men något som jag verkligen älskar med spanjorer är att de har inga problem med att ta fram sitt barnasinne. De sjöng och dansade och njöt lika mycket de, jag inkluderad.

Reyes 2015 2

När tåget passerat var det dags för fika hemma hos min kusin med ”roscon de navidad” som bara äts under trettondagshelgen.

Jag fick verkligen njuta lite extra igår när jag fick spendera tid med min guddotter som får mitt hjärta att smälta. Hennes leende och sin knubbiga lilla hand i min, min kärlek till henne är bevis på att hjärtat har plats till många fler än vad man kan drömma om.

I dag är det sista dagen på jullovet och det avslutades hemma med bland annat Pictionary. Jag vet inte om jag är redo för vardagen, men jag har så mycket jag ser fram emot, så jag tror att det kommer att bli riktigt bra.

Hur spenderade ni trettondagshelgen?

8 kommentarer

  1. Ja, visst är Reyes något väldigt speciellt – gillar det jättemycket! Lycka till med la vuelta al vardagen! Jag tycker det ska bli skönt!!! Kram

    1. Ja jag älskar att se alla förväntasfulla barnen. Jag har suttit hela dagen och ritat, men nu är jag bra trött. Dessutom så ritade jag fel precis när jag var nästan klar med en stor ritning i tusch, bara att börja om😁😁😁. Hur har det gått för dig? Kram

      1. Åh nej, vad irriterande!! Ja, jag har inte kommit så långt…Men ska sätta igång ”på riktigt” nu..(hur många gånger har jag sagt det, hahaha)

  2. Vi reste hem från Alperna, hade sovmorgon och var på ett 9-årskalas – inget firande av särskild helg.
    Jag har inte kollat din blogg på ett tag, nackdelen med Instagram kanske, men nu läser jag ikapp och vill önska dig ett riktigt Gott 2015!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s