Advent

Jag hann både baka, pynta och till Ikea och köpa hyacinter, så nu har vi fått lite julstämning här hemma. Den underbara doften från pepparkakorna som killarna gjorde idag har spridit sig i hela huset. Vi hann även till en ”vivero” spanskt växthus och köpte lite plantor bl a julstjärnor som nu är omplanterade och står ute på vår ingång till huset.

30 November 2014 4

Efter några dagar med bara regn så är naturen vackrare än någonsin. I dalen där jag går med hundarna varje morgon är det så grönt och vackert. På sina håll ser man även färgklickar av små blommor.

30 November 2014

30 November 2014 1

Nu är det inte långt kvar på det här året och nu skall skolarbetet in, så om jag inte kikar in här på ett tag så vet ni varför.

Mer julpynt, inhandling av julklappar och annat får helt enkelt vänta tills jag är klar.

Första advents ljuset tändes i dag av min yngsta son för att träna inför morgondagen, då han skall tända första ljuset inför hela skolan. Det är verkligen något speciellt med advent, dofterna och smakerna av glögg, de hemmagjorda pepparkakorna och skenet och värmen från ljusen som man tänt, en svensk tradition som jag gärna firar.

30 November 2014 2

Önskar er fortsatt glad advent nu för här skall man fortsätta plugga.

2 kommentarer

  1. Härligt!
    Antar att det är tack vare svenska skolan som de t ex tänder adventsljus, eller gör man det i Spanien? Jag har aldrig firat jul där, bara midsommar och lucia 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s