Mönster på golv och väggar

Ibland är det konstigt att vissa saker helt plötsligt blir så populära. Nu är det så inne att ha mönster på golven och även kakelplattor på väggarna. Mest har jag sett badrum inredda i mönstrat kakel eller golv med mönstrade klinkers, men även hallar har blivit inredda med mönstrade golv. När det gäller trender skall man nog verkligen känna efter är det bara snyggt eller är det här jag.

Jag har alltid tyckt det varit fint, men jag hade nog aldrig drömt att ha det i mitt egna hem. Här i södra Spanien så har vi ju väldigt mycket influenser från tiden då araberna härskade här och det ser man både på utsmyckningar på väggar, men också mycket detaljer inne i hemmen.

Kakel 1
Ett fönster på en gata i Fuengirola

Något som jag tidigare förknippade med typiskt spanska hem, har börjat ta en annan form och tycker att det är en väldigt fin inredningsdetalj.

Kakel 3
Min farmors kakel

Jag är ju som jag är, men jag skulle vilja designa mitt egna mönster som skulle vara en blandning av det arabiska och asiatiskt. Jag skulle ha det på badrumsgolvet gärna ihop med svarta eller vita eller gråa väggar beroende på vilken färg mönster är i.

Kakel 2
Ett fönster från ett tempel i Bangkok
Kakel 5
Golv från Istanbuls flygplats

Tycker även om Diors mönster på deras butik på Bangkoksflygplats Suvarnabhumi. Det är inte så framträdande utan mjukare och kanske det gör att man inte tröttnar på det.

Kakel 4

Så länge får jag fortsätta jakten på det de perfekt mönstrade marockanska tallrikarna som jag tänkt pryda en av väggarna i vardagsrummet. Som sagt ibland är det bättre att känna efter om det är något man verkligen kan stå för eller om det är bara just en trend som efter ett tag känns helt passé.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s