Ett hem i Hong Kong

Jag verkligen älskar att resa och se och lära mig om nya platser, kulturer och folk. När man som turist kommer till ett ställe ser man ju hur vardagslivet ser ut på gatorna, men jag vill komma folk nära inpå. Jag tycker det är väldigt spännande att se hur människor bor, se deras hem.

Nu när vi var i Hong Kong så fascinerades jag av alla dessa höga smala byggnader och deras arkitektur. Jag blev ju naturligtvis väldigt nyfiken på hur det såg ut innanför. Jag vill se vad de har för möbler, hur de dekorerar, vilka rum som man prioriterar etc.

Hong Kong 2

Hong Kong 1

I de fina områdena så kan man hitta lite större lägenheter, men det är visst väldigt ont om dem. De flesta hem jag sett ser lite ut som denna:

Bild tagen från http://www.interiordesignphotos.co.uk
Bild tagen från interiordesignphotos.co.uk
Bild är tagen från
Bild är tagen från  interiordesignphotos.co.uk
Bild är tagen från  interiordesignphotos.co.uk
Bild är tagen från interiordesignphotos.co.uk

De är fräscha, inredda i modern stil, men ändå med asiatisk touch och har oftast helt oslagbara vyer.

Tyvärr så ser verkligheten helt annorlunda ut för de flesta i Hong Kong. De bor väldigt trångt och får oftast dela på lägenheterna och bor i små burar. Jag förstod på hur byggnaderna är byggda och konstruerade att de bodde trångt, men inte så här.

Unknown
Bilden är tagen av Wenjie Zhang/Flickr
Bilden är tagen från http://content.time.com/time/world/article/0,8599,1917897,00.html
Bilden är tagen från http://content.time.com/time/world/article/0,8599,1917897,00.html

Så efter mina efterforskningar så kändes det inte lika spännande längre utan som en hård och sann verklighet som är de flesta Hong Kong:s invånares så kallade hem. De delar på toalett, dusch etc. och bor på endast några få meter i en bur.

Mina 144 kvadrat meters hus kändes helt plötsligt som ett slott i jämförelse och som sagt i det här livet är allt relativt, men just idag är jag tacksam för det ”lilla” jag har.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s