Tusen och en natt

Ända sedan min kära pappa läste Tusen och en natt för mig när jag var liten blev jag fascinerad av Scheherazade, den sasanidiske vesirens dotter som med sina sagor och berättelser gör så att den persiska kungen Shahriâr förälskar sig i henne och på så sätt undgår döden. Även där väcktes intresset för persiska mattor, tyger, smycken och dekoration.

Ni som har läst mina tidigare inlägg om inredning har nog märkt att när det gäller inredning så har jag verkligen ingen renodlad stil. Jag gillar att blanda stilar.

När jag såg Zazens vackra lampor var jag tvungen att gå in och kika på deras sida och där blev jag kvar en bra stund.

Jag är väldigt förtjust i lampor som ger ett fint sken.

De här mönstrade lamporna passar så bra i ett sovrum eller ett vardagsrum. Har sett i alla bloggar och inredningstidningar att i var och vartannat hus så hänger det numera en Tom Dixons Copper Shades eller Mirror Ball. De är verkligen jätte fina och tänkte att dessa lampor i silver och koppar även kunde vara ett alternativ om man vågar bryta trenden och ha något som inte alla andra har.

02

Ibland kan jag drömma att jag har ett jätte stort hus som jag kan dekorera med alla fina saker jag finner. Jag vet dock inte om det hade blivit så snyggt eller korrekt, men i drömmen är det vackert och där är allt tillåtet.

06

Där skulle jag sitta bland mina alla fina lampor i något hörn och läsa någon av de sagorna Scheherazade berättade för den persiska kungen för en gång för länge länge sedan.

Alla bilderna är tagna från Zenza:s lookbook www.zenza.nl

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s