En dröm

Vem drömmer inte ibland? När jag var liten kunde jag ligga och dagdrömma i timmar. Nu i vuxen ålder har jag inte tid med sådant, men det händer att de där underbara känslorna och bilderna dyker upp i mitt huvud och jag får bestämma helt hur min värld skall se ut.

En återkommande dröm är att en vacker dag ha en egen vingård och ja vem drömmer inte om det?

France 7
Vingård utanför St Tropez

Vem har inte sett ”Under Toscanas sol” med Diane Lane eller ”Ett bra år” med Russel Crowe och känt det där vill jag också göra?

Nu har vi varit två år i rad i Frankrike på semester och drömmen har blivit starkare. Det är så vackert med alla lundarna och dalarna fulla av vinrankor. Det är egentligen bara grönt, men mönstren av de perfekta raderna gör det vackert. När jag var liten ritade jag ofta just vindruvsblad för jag tyckte de var så fina.

France 3

France 4
Vingård i Bordeaux

Gårdarna är oftast väldigt gamla och ser ibland inte mycket ut, men jag tycker det är fint. Jag skulle gärna vilja renovera och inreda ett hus i provensalsk stil. En stil som jag skulle vilja kalla sparsmakad och romantisk. Det är mycket vitt, grått och silver detaljer. Möblerna kan vara lite nötta och slitna.

France 6
Château Rousselle
France 2
Matsalen i huset i Mougins

Tänk er sedan sitta en sommarkväll och höra syrsorna med ett glas rött av druvorna du själv har odlat. Det måste vara något alldeles alldeles speciellt.

France 5
Château Grattequina

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s