Romantisera

Moln och sol bjöd på ett av de vackrare konstverk jag sett på länge på den blåa himmelen i morse.

IMG_3672.JPG

Där gick jag på kullarna med hundarna och fick för mig att idag var det nog inte så varmt. Jag åkte förbi hemma, lämnade mina fyrbenta vänner och hämtade hörlurar och en flaska vatten för att äntligen ta den där låååånga löprundan på den långa strandpromenaden i Fuengirola.

I min värld som jag ibland är ganska duktig på att romantisera sprang jag där lätt som en fjäder, inte en svett droppe och jag ser ut som en fräsch nyponros.

IMG_3674.JPG

Well verkligheten såg något annorlunda ut. Det var fruktansvärt varmt, benen kändes allt utom lätta, de trettio minuterna innan jag vände kändes som en evighet och det kändes bokstavligen som huvudet skulle koka över.

Påhejad av några gubbar med käpp, så kom jag i varje fall fram. Och jag kan säga så här nyponrosen var knallröd och håret stod åt alla håll och kanter, jag var helt enkelt tvungen att le åt mig själv.

Nog för att det är helt fantastiskt att få andas havsluft, se solen spegla sig i havet och det är vackert tar det inte bort att det är väldigt tufft att springa när det är så varmt.

IMG_3673.JPG

IMG_3675.JPG

Det var i varje fall skönt när jag väl var framme.

IMG_3676.JPG

Nästa vecka blir det ett nytt försök med min långdistans träning med förhoppningsvis lite lägre temperaturer.

Hur har er dag varit?

3 kommentarer

  1. Vackert! Hoppas att du svalkar dig med ett bad efter turen. Hur långt springer du? Funderar på att mäta i tid några gånger istället för kilometer.

    1. Jag borde ha hoppat i havet, men det blir lite mer planerande för det, då jag måste ta bilen ner och måste då ha ombyte. Jag vet faktiskt inte hur långt jag springer. Just nu går det väldigt långsamt då det är så himla varmt och jobbigt. Jag är bara så glad jag håller ut. Mitt mål såsmåningom är att kunna springa en mil utan problem. Du springer mycket, har du några bra tips?

  2. Jag har väldigt långsamt ökat tid och hastighet, om man vill ha snabbare resultat så bör man nog variera sin träning mer t ex genom intervaller. Det gör tyvärr inte jag utan bara lunkar på i mitt tempo, ofta 5 km, ibland 6 eller 7. När jag springer milen så har jag sällskap av betydligt mer vältränade löpartjejer så det känns lättare då, mentalt, att orka hela vägen. Jag tycker det är kul (eller ja, inte alltid) att mäta mina turer även om jag inte alltid tar med klocka ut. Inser då att jag inte diffar alls mycket från gång till gång men 20-30 sek kan i min värld se mycket ut på en sluttid. Tips är att ta med någon mätning men inte kolla förrän du är klar med din runda. I bästa fall blir du glatt överraskad över hur långt eller snabbt du sprungit. Och sen tar du ett dopp, ok? Ta på bikinibrallor under tightsen och bada i dem plus sport-BH. En handduk kan behövas efteråt men det kanske du kan slänga någonstans på stranden medan du springer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s