Våga släppa taget

Hej allihopa! Det har varit lite glest här med inlägg, men det har en ganska naturlig orsak.

Nu så här efteråt känner jag hur tuff och jobbig våren var. Som sedan följdes av en alldeles för hektisk sommar. Först kände jag hur skall jag orka dra igång studier, vardag, jobb och alla andra tusen saker som man i skall klara av eller göra. Då mindes jag vad en av mina fina vänner sade en gång, ”ibland måste man bara rensa, städa garderoben för att ha plats och få ork för att fylla på nytt”.

Så det är det jag pysslat med i flera dagar. Jag har rensat både fysiska saker, men även i det mentala. Det är en sådan befrielse och det börjar bli riktigt riktigt fint här hemma och jag känner mig mycket piggare än på väldigt länge.

Häromdagen var jag på Ikea och handlade lådor och pennställ, för att bland annat få ordning på mina hundratals pennor jag har när jag pluggar och ritar, sedan var jag trött på att varje morgon leta rätt på just den ögonskuggan som jag ville ha.

Före
Före
Efter
Efter
Efter
Efter

Det här med våga släppa taget det låter i praktiken så enkelt. Jag spar på så mycket onödiga saker och tankar ibland. Eftersom jag är väl medveten om detta har jag bland några en bok hemma som heter ”Rensa i röran med Feng shui” och det är ofta jag använt mig av Karen Kingstons tips.

Har också haft tid att få upp bilder i ramar. Varje gång jag är inne i vårt sovrum och ser på hyllan över sängen kan jag inte låta bli att le. En bild säger ibland verkligen mer än tusen ord och de ger så mycket mer så här en undanstoppade i en garderob.

Ordning 5

Nu skall jag fortsätta här för det är lite kvar än. Hoppas ni alla har haft en fin vecka.

4 kommentarer

  1. Åhh, rensa. Som jag behöver det alltså, det hänger verkligen över mig. Jag vet inte var jag ska göra av allt som jag inte vill slänga och därför tar det emot att ens börja röja i t ex klädhögarna. Suck.

    1. Ja det är det som är det svåra. Du kanske skall läsa boken. Den hjälper dig att göra av med saker som du tror att du behöver och därför spar du på en massa saker som bara tar plats och din energi.

  2. Precis hittat hit. Mycket bra ord. Att rensa både materiellt och mentalt. Det är så mycket som tynger just nu i mitt liv och en rensning skulle nog vara givande för att kunna orka vidare och ta in nytt.

    1. Välkommen! Tyvärr är det väldigt svårt ibland att släppa taget, fast som du säger skall du orka och kunna ta in nytt kanske du måste ta dig tid och bara våga. Jag önskar dig all lycka att du antingen vågar slänga ut det som tynger dig eller att något lyckligt tar dess plats istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s