När drömmar går i uppfyllelse

Häromdagen framåt eftermiddagen packade vi väskorna med mat och kläder, tog hundarna och barnen och åkte på ett litet äventyr med båten.

Boat trip 2
Vår Jack Russel, Eto

Vi var tre vuxna, då min bror var med, två barn och två hundar. Hundarna var rätt stressade först då de inte åkt båt förut. Vår boxer Kika vande sig snabbt, men Eto vårt lilla energi knippe hade svårare att vänja sig.

Väl ute på havet infann sig ett lugn och en känsla av frihet. Vi såg månfiskar, fåglar a olika arter, och en calderon delfin som lekte i fjärran.

Boat trip 8
Calderon delfin

Framåt kvällskvisten hjälptes vi åt att laga en enkel middag, men just då behövdes inte mer. Vi var långt ute till havs. Solen var på väg ner över bergen och lämnande ett guldfärgat Medelhav bakom sig. Inga ord behövdes utan vi bara satt allihopa och beskådade naturens skådespel.

Boat trip 4

Boat trip 3

När det blev mörkt tog vi oss in till kusten nära San Pedro. Nu så här efteråt borde vi ha valt annorlunda, men man lär sig. Vi lade till ankare och började förbereda oss för första natten till havs. Det blev en lång natt med väldigt lite sömn, för vissa ingen alls. Nästa gång tar vi in i någon av alla hamnar här på Solkusten och sover tryggt.

Trötta åt vi frukost som smakade helt fantastiskt. Sedan förberedde vi oss för att ta oss hemåt. Det var då när solen ännu inte var fullt så stark, havet var spegelblankt förutom vågorna som bildades av båten som delfinerna simmade fram till oss. De lekte och hoppade. Det var som en film och kroppen fylldes av ett lyckorus.

Boat trip 6

Boat trip 5

Jag ville inte att det skulle ta slut. Fast de ville vidare på nya äventyr. Vi såg flera flockar som lekte eller jagade, men de kom inte så nära.

Så äntligen gick en av mina högsta önskningar i upplevelse att på nära håll se delfiner i vilt tillstånd. Jag har kunnat fantisera hur det skulle vara, men verkligheten är mycket bättre och känslan av lycka är mycket starkare.

Nu åter till verkligheten, men med en upplevelse rikare.

Våga drömma en dag kanske det händer!

 

2 kommentarer

  1. Vad härligt! Vi har inte övernattat än, brukar inte åka så långt med vår båt (inte så stor). Och delfiner lär vi ju inte få se men säl finns längre ut i havsbandet. Alltid minnesvärt med naturupplevelser.

    1. Ja det är något speciellt med naturen. Vi är ju lite bortskämda här med ett ganska rikt djurliv i havet. Hade gärna sett valar också, men det kanske blir en annan gång😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s