Några absoluta måsten i sommar

Nu så här i semester tider och sommar med förhoppningsvis massor av fint väder, så finns det några saker som jag ALLTID har med mig.

Ett par sköna flip flops. Jag har ett gäng då jag mest springer runt i just flip flops på dagarna. Jag gillar verkligen sandaler, platta eller med klack, men när man är på stranden eller vid poolen är flip flops enklast.I värmen blir det också oftast att man har på sig badkläder och bara något enkelt över, så det är mest beach mode som gäller.

2014-07-01 13.13.47-1

Solkräm, jag använder mig av ganska hög solskyddsfaktor. Då jag är utsatt för solen nästan hela dagarna i varje fall då jag är ute, köper jag gärna märket Hawaiian Tropic som varken gör att jag får utslag, prickar och är lätt att att smörja in. Läpparna behöver lika mycket skydd som övriga kroppen så det är solskydd där också. Håret försöker jag skydda på bästa sätt. I år provade jag Redkens skum och tycker faktiskt bättre om det än sprayen jag använt mig av tidigare år. Jag använder mig även av hatt även fast jag egentligen inte passar i det, men det skyddar både huvudet och håret mot den starka solen.

2014-07-01 13.14.36-1

Sedan är det i mitt fall även en massa böcker. Har hunnit läsa ut två böcker och läser just nu flera olika böcker. Det är inte helt ovanligt för att vara mig. Ibland kan jag inte riktigt bestämma mig och ibland blir fakta böckerna för tunga och då måste jag lätta upp med skönlitteratur. Jag läste precis ut ”Lyckostigen” av Anna Fredriksson, väldigt lättläst och jag gillade den för att den berättade olika ståndpunkter av en och samma historia. Det är ju oftast så att man uppfattar saker och ting utifrån dina egna erfarenheter och liv. Det fick mig att återigen tänka att det är viktigt att lyssna på allas upplevelser och inte bara från en person när något har hänt/händer.

2014-07-01 13.16.28-1

Alla har ju olika behov och har önskningar om hur ”semestern” skall vara och innehålla. Vad är semester för er?

1 kommentar

  1. Måste vara samma bok som jag läste i våras men med annat omslag. Jag älskar också böcker men kan inte med flip flops – att ha något mellan tårna 🙂 I Sverige krävs knappt solkräm men mina Birkenstock på hemmaplan och gärna en jeanskjol som funkar till det mesta. Och badkläder, funktion före form, att dölja snarare än framhäva är nog min melodi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s