Gammalt och nytt

004-villa-cp-zest-architecture
Villa CP by ZEST Architecture

När jag såg den här bilden blev jag kvar drömmandes en stund. Tänk att få ligga här en sommareftermiddag med en svag bris och en bra bok om man nu kan slita blicken från den fantastiska utsikten.

001-villa-cp-zest-architecture
Villa CP by ZEST Architecture

Det här är en gammal bondgård i Girona, Spanien som arkitektbyrån Zest har reformerat. Zest arkitekternas arbete står för hållbarhet. De har låtit strukturen av huset vara kvar och sedan byggt ett modernt hem innanför, men samtidigt låtit det gamla vara kvar med sina synliga ärr.  De har noga valt nya material som  stål, trä och lera. Dessa material valdes för deras skönheten och med sina naturliga brister som med tiden kommer att göra dem ännu vackrare. Måste säga att också här har man lyssnat och låtit naturen vara. Byggnaden smälter så fint in i omgivningen.

002-villa-cp-zest-architecture
Villa CP by ZEST Architecture

008-villa-cp-zest-architecture
Villa CP by ZEST Architecture

Tänk att få bo så här omgiven av korkekar, berg och Medelhav. Ett hem är så mycket mer än struktur och inredning, det är minnen, kärlek och ibland kanske  t om att åldras hand i hand. Ett sådant här hus kommer aldrig att gå ur tiden utan kommer bara att bli vackrare och vackrare. Ett hem skall hålla under många av livets olika skeden och kanske livet ut i lyckliga fall.

009-villa-cp-zest-architecture
Villa CP by ZEST Architecture
011-villa-cp-zest-architecture
Villa CP by ZEST Architecture

Att säga att hem är där hjärtat är stämmer så bra in och för oss alla är begreppet hem olika, men oavsett vad man väljer så är det viktiga att man trivs.

Trots att huvudet känns tungt skall jag studera lite till och just sådan här inspiration gör att det faktiskt känns helt ok, det är ju det här som min är dröm.

God kväll!

Alla bilderna är tagna från Home Adore

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s