Lunch under hagelskur

Idag hade vi en kär vän och hela hennes familj på besök från Sverige. Vi tycker om att ha mycket folk runt omkring oss och få duka upp långbordet på terassen är lycka. När man är så många så passar det väldigt bra att bjuda på paella. Paella är ju dessutom en av de mest typiska rätterna här ifrån.

Det finns nog lika många paella recept som kockar som lagar dem, men hemma hos oss tillagar min man den som ”la abuela Maria”. Som jag berättat i tidigare inlägg så hade mina farföräldrar en så kallad ”venta” och varje söndag bjöds på just paella. Det tar tid att laga, men vad gott det är.

17 maj 2014 5
Några av ingredienserna i en paella
17 maj 2014 2
Paella som lagas på gaskök, så klart

17 maj 2014 3

Precis när paellan var klar kom regnet som de lovat. Där satt vi 9 personer under vårt tak och åt lunch medan det regnade, åskade och även haglade en liten stund. Det var ganska mysigt och kanske kommer vi att komma ihåg den här lunchen just pg a vädret som överraskade oss.

17 maj 2014 4

I går fick jag för mig att göra egen glass, så idag blev det hemma gjord choklad glass med amerikanska brownies och bär till efterätt.

Glassen blev jätte god och krämig, så jag kan verkligen rekommendera den. Det tar tid och det är lite pyssel, men det var det värt. Så alla ni som har en glassmaskin, här kan ni se receptet.

17 maj 2014 1

Nu är nog de flesta spanjorerna bänkade framför tv:n då det är finalen i spanska ligan. När det blir mål skakar hela området där vi bor av skriken annars är det helt tyst.

I morgon skall jag göra något jag aldrig gjort förr i mitt liv, så det skall bli spännande, mer om det skriver jag i morgon. Ha en fin kväll så länge!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s