Kyrktorget i Fuengirola

I går skulle vi träffas några vänner för att prata, dricka cava och äta en bit mat. Som i de flesta fall blev det en kväll på Picoteo och som alltid gick vi där ifrån nöjda och belåtna.

Jag och en av tjejerna träffades lite innan på La Plaza de la Constitución, torget som nästan alla svenskar här nere kallar kyrktornet. Det är ett ganska logiskt smeknamn på torget då det finns en kyrka mitt på torget.

Här är en stor samlingspunkt för folket i Fuengirola. Vissa bara sitter på en bänk på eftermiddagarna och tittar på människor oftast de äldre. Där träffas de också och pratar en stund om ditt och datt. Familjer går hit en stund så barnen får springa av sig och de unga träffas här innan de drar vidare till något ställe.

Plaza de la Constitucion 5
Bilden är lånad av El Ayuntamiento de Fuengirola

Själva torget är ett av de första som byggdes i Fuengirola runt 1840. Ni som har varit på det här torget, har nog sett en enorm fikus som spanjorerna kallar el Arbol de las Pelotillas.

Kyrkan som finns på torget heter La Iglesia de nuestra Señora El Rosario och är en katolsk kyrka. Fasaden är i barockstil, vilket kännetecknar den stil de byggde på 1500 – 1700 talet. Det var pampiga byggnader, med kontraster, pelare och kolonner i fasaden. Fast denna kyrka byggdes på  40 talet.

Plaza de la Constitucion 1

Just sådant här är en av alla saker man skall kunna sedan när man är klar med min utbildning som Inrednings konsult. Så för mig är det oerhört lärorikt att faktiskt bara gå runt på stan i bland och faktiskt titta mig runt omkring.

Plaza de la Constitucion 2

Plaza de la Constitucion 3

Plaza de la Constitucion 4

Just sådana här torg som finns i de flesta byar och städer runt omkring i Spanien sjuder det oftast av liv, gemenskap och är en träffpunkt för invånarna.

När vi sakta drog oss hemåt i går var klockan närmare 22.30, men det var fortfarande folk i rörelse, folk som åt middag eller bara promenerade sakta på gatorna och torget för här är det ”mañana, es otro dia”,  morgondagen är en annan dag så det är lika bra att njuta av nuet.

Ha en fin dag allihopa!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s