Spansk frukost

Eftersom jag och min man har ganska fulla scheman och det är mycket resor, så försöker vi ibland att göra vardagen lite speciell. I dag gjorde vi en kombo, lite ärenden och en frukost på det. Det är inte så att vi sitter och tittar varandra djupt i ögonen, men det är skönt att få en liten stund själva då vi kan prata ostört eller faktiskt bara sitta tysta och njuta av att bara vara.

9 maj 3

9 maj 7

9 maj 4
Har du vägarna förbi har de väldigt gott kaffe

Ibland vill man ju ha förändring och jag har ofta klagat på att jag önskar att de här skulle ha ett mer modernt tänk och nu har de börjat anamma det rejält. Fast ibland så bara älskar jag det genuint spanska, så som det var förr. Som en frukost på ett litet litet cafe där de gör kaffet och smörgåsarna med en sådan kärlek och yrkesstolthet. Den där ”sombran (svensk kaffe latte) och ”pitufo” (baguette) med olivolja och ”tomate restregado” (typ krossad tomat) och lite salt på det smakar sällan så gott som på ett typiskt spanskt cafe. Sitta där och lyssna på männens historier och titta på folk som går förbi på gatan, höra den unga killen skrika ”guapa” till den gamla damen som är ute och rastar sin hund och som ler som en tonårsflicka av komplimangen, se och höra svalorna som flyger runt torget, se några troende gå in i kyrkan. Detta är något som jag hoppas aldrig förändras för det är det som är Andalusien och solkusten. Det är enkelt, det är känslor och det är kultur.

9 maj 6
Jacaranda i blom
9 maj 5
en gränd i Los Boliches
9 maj 1
Kyrkan på Plaza del Carmen

Tänk att det är fredag igen! Ha en fin dag allihopa!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s