Morgonfrallor

Mitt bröd tog slut för ett tag sedan och av naturliga skäl har jag inte kunnat baka då vi inte haft något kök. Så nu när köket är fullt fungerande, så var det dags att fylla på bröd förrådet. Medan jag var och hämtade bilen, som äntligen är som ny igen, lät jag degen jäsa.

Morgonfralla

Receptet är väldigt enkelt:

50 gram jäst

5 dl kallt vatten

250 gram keso

1 tsk salt

1 msk honung

1/2 dl solros kärnor (själv tog jag nog 2 dl)

3 1/2 dl boveteflingor

ca 11 dl vetemjöl (jag använder alltid ekologiskt)

Du kör ihop degen som vanligt. Låter den jäsa under bakduk ca 40 min. Sedan bakar du ut frallorna lägger dem på en klädd bakplåt och låter jäsa under natten. Sedan på morgonen sätter du på ugnen på 250 grader. Ställer ugnsplåten i rumstemperatur och penslar frallorna med vatten. Ställ sedan in plåten i mitten av ugnen och sänk temperaturen till 225 grader och grädda i ca 15 min. Klart att avnjutas till frukosten!

Morgonfralla 2

Jag gräddade mina nu under middagen för jag har inte riktigt tiden på vardagsmornarna. Fast jag har fryst mitt bröd nu och en minut i mikron är de som precis nygräddade.

Morgonfralla 3

Många frågar om det nya köket och jag lovar att det snart kommer bilder. Jag har bara velat acklimatisera mig vid det nya. Fast jag är väldigt nöjd. Bara det att ha två ugnar och i rätt arbetshöjd är stor skillnad. Det är något jag länge önskat mig då jag älskar att baka och gör det ofta.

Det är nästan så att jag längtar tills i morgon, har bränt en nya skiva med riktig sommar musik till bilen och jag har en frukost date!!

Nu är det dags att samla ihop tankarna så man får en god natts sömn.

Buenas noche a todos!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s