Ibiza

Det finns så otroligt många olika inrednings stilar. Även i ett land kan stilen på hus och inredning variera mycket från plats till plats.

En stil som jag gillar väldigt mycket är den som man har på Ibiza. På spanska kallar man den ” el estilo Ibicenco”. Man kan beskriva inrednings stilen som fräsch, traditionell, ljus, med många naturliga inslag i form av vide eller trä, den har ofta en anknytning till havet och färgen vitt dominerar.

hamaca en casa de estilo ibicenco
Bild tagen från Cortinajeruiz

Som ni ser är stilen väldigt enkel, fräsch och ger ett väldigt avslappnat intryck.

Estilo ibicenco
Bild tagen från Mimub.com
Estilo ibicenco 3
Bild tagen från Mimub.com
Estilo ibicenco 2
Bild tagen från Mimub.com

Ibiza förknippas ofta med party och dansmusik, men den här lilla ön i Medelhavet har en lång historia bakom sig. Den blev till efter ett vulkanutbrott i vattnet  och ögrunden är av lava.

Ön dominerades av muslimer under en tid innan den togs över av spanjorerna på 1300-talet. Det kan man se inrednings stilen att den har influenser av arabisk stil. Ön har alltid varit känd som mystisk och ansetts som helig. Det har varit många folkslag som har belägrat ön och lämnat spår och historia efter sig därför är stilen här präglad av sin historia som på så många andra ställen.

För mig är Ibiza frihet, hav, vikar, dramatiskt landskap, magiska solnedgångar, Cafe del Mar, romantik, mystik och en dröm. Längtar efter att besöka detta lilla paradis som ligger så nära men ändå långt bort.

Cafe del Mar
Bild tagen från Ibiza-spotlight.com

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s