Nytt kök

Äntligen har vi kommit till skott! Nu har vi kommit ett steg närmare att ha ett ”finare” och funktionellare hem. Jag är helt fascinerad av folk som bara vet exakt hur de vill ha det i sina hem. Själv måste jag bo in mig och känna efter.

Det är väl därför mitt hem är ett livs projekt. Dessutom så finns det ingen tid, men nu har vi i varje fall kommit lite närmare.

 Moderní kuchyně s industriálními prvky
Att ha sådana här ytor är ju en dröm just nu. Bild tagen från Living.cz

Vi skall hel renovera vårt lilla kök. Som sagt det är ett litet kök i L-form och det är lite som en utmaning att få alla delar att hamna på rätt plats. Det viktigaste för oss just nu är att det skall vara funktionellt och vi har stort behov av förvaring. Sedan skall vi höja upp arbetshöjden då den är alldeles för låg för oss och överskåpen skall även upp en bit. En viktig detalj att tänka på.

Hur gör man för att förvaringen och placeringen skall göra arbetet så enkelt som möjligt. Man arbetar efter ”arbetstriangeln” som är baserad från forskning inom ergonomi samt tids- och rörelsestudier i köket av amerikanen Parker Morris. Man drar linjer mellan kökets viktigaste arbetsfunktioner som är diskbänk – spis – kylskåp som skall bilda en triangel. Denna triangel skall varken vara för liten eller för stor för då försvåras arbetet. Arbetsytorna bör alltid placeras mellan diskbänk och spis. Allt detta och belysning är otroligt viktigt när man inreder kök.

Kök 3
Som ni ser har vi stort behov av förvaring

Det här är ju egentligen min grej, men som sagt tiden räcker inte till och ibland är det bra att ta in en tredje part då jag och min man ibland har lite olika åsikter om saker och ting;). Så vi har lämnat projektet i andras händer och väntar nu med en otrolig iver på deras förslag och lösningar.

Kök 1
Vårt foto collage i köket som nu får ge plats till nya saker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s