Söndagslunch

På helgerna äter vi ofta ute och speciellt söndagarna är det tradition att äta ute och gärna med hela tjocka släkten. Många spanjorer har bara en helgdag ledig och då vill man passa på att umgås.

Som kontrast till gårdagen då vi var i Marbella på ett jätte stort köpcenter med affärer från hela världen, valde vi idag Mijas en liten bergsby bara en liten bit bort vart vi bor. Mijas är en liten pittoresk by som ligger 428 meter över havet och har en utsikt som är slående.

Mijas 1

Mijas 2

Det var många restauranger som var semester stängda då byn lever i stort sätt på turister. Det var en stor grupp japaner, några engelsmän och några få spanjorer som njöt av utsikten, solen och de friska vindarna. Eftersom restaurangen som vi tänkt gå på var stängd fick det bli en pizzeria. Vi som tycker att det är riktigt kallt idag satt inne, men det var många som satt på de olika terasserna och trots den kalla vinden såg de ut att trivas.

Mijas 8

Mijas 5

När jag besöker Mijas brukar jag alltid besöka den lilla grottan där man kan se La Virgen de la Peña, som är Mijas skyddshelgon. Sägnen säger att helgonet lyckades hålla sig gömd i åtta sekler under det arabiska herraväldet i det gamla slottet. Mijas borna ber och tror på sitt skyddshelgon med allra största vördnad.

Mijas 6

På väg till bilen så kikade jag in på Tickled Pink och hittade den perfekta inflyttingspresenten till en kär vän. Ibland sker oväntade saker och man finner just det man letat efter på de mest märkliga ställena.

Mijas 7

Mijas 4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s