Storstads puls och svensk fika

Något jag verkligen kan sakna är storstadens puls. Det är folk i rörelse och det händer saker hela tiden. Jag kan även verkligen sakna den här friheten att ha ett stort utbud att välja mellan.

Stockholm 1
Hötorget
Stockholm 4
Biblioteksgatan

Idag fick jag känna på lite storstads puls när vi strosade runt på Stockholms gator och jag kände att jag saknar det mer än vad jag själv vill erkänna. Jag känner mig levande och fylld av intryck. Att se massor av folk i rörelser, se möten, relationer, sinnestämningar, att kunna iakta andra människors beteenden utan att de egentligen lägger märke till det, att kunna vara lite anonym är en skön känsla.

Stockholm 2
Konsert huset

Till vår glädje tittade solen fram idag och vi fick äntligen se Sverige och Stockholm i en annan nyans än grå.

Stockholm 3
Stureplan

En annan sak jag saknar är svenskarnas sätt att umgås över en kopp kaffe. Att sitta i flera timmar med sina kompisar på ett mysigt café eller hemma hos någon är inget man gör i Spanien. Här lägger ner mycket kärlek på fika och det märks på energin man lägger på att göra kaffe latten så att kunden blir nöjd, bakverken och inredningen. Inte konstigt att fika ställena är fulla med folk som vill umgås en liten stund. Själv fick jag nöja mig med en kaffe latte to go på Espresso House, men vad gott det var!

Stockholm 5
Espresso House Hötorget
Stockholm 9
Espresso House Hötorget

Som en fin avslutning innan vi åkte hem fick vi en fin upplevelse då en liten tjej sjöng för ett femtiotal åskådare utanför PUB som alla blev smittade av hennes i energi och klappade i takten till musiken. Helt underbart och precis det jag saknar med storstaden!

Stockholm 6
Utanför PUB

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s