Tekniska museet och Matmecka

Helt ärligt vad gör man när det konstant är grått, regnigt och kallt?? Så här har det sett ut sedan vi kom till Sverige och nu börjar fantasin sina. Det är tur att Stockholm har ett stort utbud på museum och aktiviteter för barnen och även för oss vuxna.

Vinterväder

Idag blev det i varje fall ett besök på Tekniska museet som ligger på Museivägen 7 på Djurgården. Vi hade bokat biljetter till Cino 4 och efter demokratisk röstning valt filmen om vulkaner. Den var väldigt lärorik. Sedan att man både hade 3D glasögon och att stolarna rörde sig och ibland fick man sig en dusch gjorde det hela ännu mera spännande.

Tekniska museet

Efter att vi snabbt plöjt utställningen Game on som var en besvikelse då det var så mycket folk att det var omöjligt att spela de dataspelen man ville var vi rejält sugna på att få i oss lite lunch. Då det var fullt med folk i museets restaurang bestämde vi oss att springa (då det regnade rejält) till Etnografiska museets restaurang. Det var en positiv överraskning. Denna restaurang drivs av Carola Magnusson. Här bjuds gästerna på rätter med närodlade och ekologiska råvaror med en touch av smaker från världens alla hörn. Vi tog alla olika rätter och vi alla var nöjda så om ni värdar om vår jord och gillar äta god mat kan jag rekommendera ett besök på Matmecka. De har även ekologiskt kaffe och bakverk bakade med 100 % ekologiska råvaror.

Matmecka 1
Matmecka

Matmecka 2

Idag blev det ingen härlig promenad på Djurgården, då värmen och shopping kändes mera lockande. Jag har inte gett upp hoppet om bättre väder, i morgon kanske……..

Djurgården 2

Djurgården 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s