Mitt barndomshem

Idag kom vi upp till mitt barndomshem efter att ha tillbringat ett par dagar i Linköping. För mig känns detta fortfarande som hem trots att jag flyttade härifrån som en naiv artonåring. Jag kan inget annat säga än att hem är där hjärtat finns. Jag blir lugn av att komma hem och jag fylls av gamla minnen.

Home 3
Kunskapshörnan

Man säger ju att 50% kommer från ens föräldrar och 50% av samhället man lever i. I mitt hem har det alltid funnits massor av konst, böcker och blommor. Kanske är det inte så konstigt att jag i vuxen åldern har ett stort intresse av både konst och litteratur. Ibland är det så enkelt att påverka sina barn, bara genom att göra det man själv tycker om. Oftast tar de efter ens beteende och handlingar och inte ens ord.

Home 4

Home 2
Tavla målad av min far Antonio Rueda Vargas

Dessa intressen präglar ju även val av julklappar. I år fick jag två böcker av Nobelpristagaren Alice Munro och jag skall med glädje läsa dem då jag tyvärr inte kände till henne innan hon vann priset. Får se om jag blir fängslad av hennes berättarkonst.

Home 5

Idag slog det mig var min barnsliga förtjusning till citat kommer ifrån. Sådana här hittar man lite var stans hemma hos mamma och pappa.

Home 7
Nog vet man vad man är, men inte vad man kan bli. William Shakespear

Snart skall vi äta pappas lasagne vars smak verkligen tar mig tillbaka till mina barndomsår. Önskar er alla en fin kväll som kanske blir en kväll att värd att minnas, vem vet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s