Ett hem med utsikt

Man pratar så ofta om inredning och arkitektur när det gäller hus, men jag tycker att läget och utsikten spelar en stor roll. Nu kan man inte alltid få allt, men i en perfekt värld, hittar man huset som har rätt arkitektur, boarea, planlösning och läge.

Själv bor jag i ett litet radhus där tyvärr jag inte har den perfekta utsikten, men jag kan se Medelhavet, bergen och Fuengirola. När jag jobbar med planlösningar försöker jag tänka på omgivningarna och vart solen går upp och ner. När man planerar är solljuset en viktig del.

1509292_10152449269102542_1143476834_n
Bilden är tagen från Elle Decoration, fotograf Mads Mogensen

I det här rummet behövs nästan ingen dekoration i huvudtaget, det smälter in helt i omgivningen. De neutrala färgerna passar perfekt och tar ingen protagonism.

window creativity view bedroom
Bild tagen från Freshome

I det här rummet behövs inga tavlor, naturen står för konstverket. Det fina är att konsten är levande.

Bild är tagen från Digs Digs

Som ni ser här i detta fantastiska hus som John Robert Nilsson har ritat på Skeppsholmen, har man helt låtit naturen och omgivningen ta del. Därför behövs det varken en massa möbler eller onödig dekoration för att detta rum skall kännas fulländat.

Inte helt oväntat har många hus valts till de vackraste husen i världen på grund av just utsikten och dess omgivning.

Bild tagen från Digs Digs

Jag hade inte tackat nej till den lilla huset med denna magiska utsikten ritat av dRN Architects (Chile). Det finns ingen design i världen som kan mäta sig med detta och inte heller skulle jag tröttna på att sitta kväll efter kväll med ett glas vin eller kopp the och bara njuta av hur vackert det är. Ett fint hus med en bonus som är ovärderlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s