Daniel Fyffe

Jag är näst yngst i kusinskaran på min mammas sida. Jag har haft turen att ha en hel hög förebilder att efterlikna och se upp till. Varje kusin är unik i sig och varenda en har spelat en stor roll i mitt liv på ett eller annat sätt. Måste säga att jag är väldigt glad att vara en del av vår speciella lite annorlunda släkt.

En av kusinerna har jag dock sett upp till på ett annat sätt, kanske för att vi båda är väldigt kreativa och är båda drömmare. Som liten ville jag både måla och skriva lika fint som han.

Han flyttade till LA när jag var ganska liten, men trots ålderskillnad och miltals avstånd har vi alltid haft god kontakt. När jag tänker på Daniel, tänker jag direkt på massor av skratt, känslor, konst, kuber, människor och en massa färg.

999096_356227414510294_1932776497_n
Collage Daniel Fyffe
999602_367552540044448_1657129528_n
Phoenix, 2002, oil on linen Daniel Fyffe
1094996_354455534687482_563799746_n
Pulse. ca. 1993, oil on linen Daniel Fyffe

Han studerade på  Santa Monica College of Design, Art and Architecture. Han har hunnit ställa ut sina tavlor på bland annat Robert Berman gallery och man har även kunnat se några hans tavlor i hemma hos reportage i Elle och Sköna Hem för att nämna några.

I hallen hänger en målning av Daniel Fyffe, nedanför står en träcykel från  Like a bike och en pall  av gamla nötta skidor,  från svenska De fyra.
Bild från Sköna Hem

Jag vet att Daniel mår som allra bäst att få skapa och jag hoppas att han nu skall finna både lugnet och motivationen, så att jag inom snar framtid skall, personligen kunna se Daniels konstverk på något mysigt galleri i mitt hjärtats stad, Stochholm.

Här kan ni se mer av Daniels konst: Daniel Fyffe

Jag och Daniel
Daniel och jag på stranden Venice Beach LA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s