Färg

Jag läste en artikel i DN om färg lära där de skriver att man kan titta i någons hem vilken färgpreferens en person har. Om någon kikade in i mitt hem skulle de nog bli förvånade, jag älskar färg, men blir väldigt påverkad av dem så hemma har jag valt att ha så lite färg som möjligt och jag har ett stort behov av förändringar.

Vi människor och säkert djur också för den delen blir påverkade av färger i vår omgivning. Jag har en bror som trots att han säger annorlunda är färgblind och har inte samma kapacitet som jag att se nyanser av färger om de är varma eller kalla. T ex en röd färg som alla säkert håller med om att den känns som en varm färg kan beroende på om de har dragning åt det guloranga vara varm eller åt det blåa kan den även kännas som kall.

Vi blir påverkade både psykologiskt och fysiologiskt av färger, därför är det ett viktigt verktyg när man inreder sitt hem. Man kan verkligen trolla och göra under med färg. Man kan förlänga väggar, göra rum större eller mindre, skapa harmoni eller total kaos. Vi tänker ofta bara på vad vi tycker är fint, men inte hur saker påverkar oss.

Rött, är en varm färg som kan göra att du kan skärpa uppmärksamheten och öka sexlusten, men den kan även få dig att känna dig stressad. Så är du en person med sömnproblem skall du inte välja denna färg i t ex sovrummet.

Red

Blått, kreativa personer jobbar bättre i ett blått rum, färgen skapar även ett lugn, men av för stora doser kan vi bli så påverkade att vi blir deprimerade.

Blue

Grönt, vet nog alla att det är en lugnande färg, men den kan också ha en läkande effekt. Har du ett kaotiskt liv och behöver trygghet skall du ha mycket grönt i ditt hem.

Green

Rosa, om du känner dig deprimerad eller har gått igenom någon slags separation, så får denna färg att känna stöd och kärlek.

Flowers

Själv älskar jag lila (blå, kall och röd, varm) och det står för mystik och andlighet, men för mig handlar det också om balans i livet. Vilken färg är din favorit?

Lila

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s