Att längta

Just idag skulle min mormor blivit 99 år. Jag trodde alltid att hon skulle leva tills hon blev i varje fall hundra, men kanske var det mer ett önsketänkande från min sida.

En månad innan hon lämnade oss hade jag turen att jag kunde lämna allt och åka till Sverige för att spendera några otroligt värdefulla timmar med henne. Jag minns att vi skrattade mycket och pratade om allt möjligt. Så kom till slut stunden jag var tvungen att lämna henne och som alla andra gånger när vi skilts åt, frågade hon ”när får jag se dig igen?” Jag svarade att om fyra veckor, det är  snart. Då tittade hon på mig, tog min hand och svarade ”fyra veckor är lång tid om man längtar efter någon”.

Tomrummet efter henne är stort och det har hänt fler än en gång jag tagit upp telefon för att ringa och berätta något för henne. Det som gör det mindre tungt är att jag vet att hade hon levt hade hon lyssnat och varit där som alltid under hela mitt liv. Skål kära mormor på din dag!

Mormor

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s