Frukost vanor

I Sverige är frukosten något de flesta tar på allvar, men här i sydliga Europa hör det mer till vanligheten att bara ta en snabb kaffe på stående fot och kanske få i sig en muffins eller en ”pitufo” (liten fralla) med oliv olja och tomat. Nu när jag var i Rom så frågade jag om de hade samma ”dåliga” frukost vanor som vi i Spanien och de såg ungefär likadana ut.

Jag börjar gärna helgen med en rejäl frukost på svenskt vis. Jag tycker det är ett fint sätt att börja dagen med att samla alla och ha en liten stund tillsammans. Det verkar också som aptiten blir bättre när man har allt framdukat.

Frukost 2

Frukost 1

Idag kändes det extra kul att duka fram frukosten då jag både kunde erbjuda hemma gjord granola och nybakad limpa. Extra mysigt blev det med tänd kamin och P3 i högtalarna.  Idag är det grått och kallt, så det passar att stanna inne i värmen och spela spel och titta på film. Vad skall ni hitta på idag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s