Kreativitet i köket

Ju kallare det blir här på solkusten ju mer kreativ känner jag mig när det gäller köket. Det är faktiskt ingen höjdare att stå och baka och pyssla när det är för varmt. Fast nu har ju som sagt temperaturerna sjunkit rejält och nu har jag börjat dricka thé igen i mängder.

21:11:2013 2

Jag har sådan tur att omge och känna av en hel hög kreativa underbara människor. En av dem är min vän Lotta som är väldigt duktig på att baka. Hon är så duktig att hon har gjort sin hobby till en affärs idé och har en egen catering här på solkusten, kolla hennes sida på Facebook här, så kan du inspireras av de vackra bakverken.

Hon hade gjort en fudge för ett tag sedan och jag har varit sugen på att testa att göra min egen en längre tid. Som vanligt när jag skall handla har jag helt glömt bort ingredienserna, men jag körde på det jag kom ihåg och den här gången lyckades jag få med alla hela 4 ingredienser. Sedan kom jag inte ihåg hur mycket jag skulle ha av varje fast det gjorde inte så mycket för jag som i allt annat har lite svårt att följa saker punkt till pricka. Så här gjorde jag i varje fall:

Jag tog 200 gram mjölkchoklad och 200 gram choklad mintkrokant i en skål som jag stoppade in i mikron tills den var smält.

Då tog jag i en stor sked med nutella (ca 1 dl) och en halvburk kondenserad mjölk (burken var på 750 gram) och blandade

Detta hällde jag i en ugnsform som jag lagt bakpapper i och så strödde jag lite flingsalt över

Sedan fick den stå i kylskåpet i några timmar

21:11:2013 3

När jag ändå höll på och stökade i köket gjorde jag egen granola. Jag hittade ett jätte enkelt recept som du kan läsa här.

Jag kunde tyvärr inte hålla mig till receptet då jag inte hittade alla ingredienserna, men jag körde mig egna variant som både luktade ljuvligt av vanilj och kanel och smakade gott efter att jag rostat ingredienserna i ugnen.

21:11:2013 5

21:11:2013 6

21:11:2013 7

Nu skall jag slänga mig i soffan en stund och busa med killarna innan det är dags för att laga lite middag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s