Typiskt spanskt

När man bor på ett ställe en längre tid så blir man verkligen hemma blind. Därför brukar jag då och då försöka se saker och ting med en turists ögon.

Spanskt 1

 

Spanskt 5

När jag häromdagen var ute och promenerade lade jag märke till att runt omkring mig fanns det väldigt mycket som kan betraktas som typiskt spanskt. De har väldigt mycket kyrkor och på gatorna och väggarna hänger det mer än ofta typiskt spanska dekorationer i form av lyktor, skyltar och statyer.

Spanskt 7

 

Spanskt 6

 

Spanskt 3

Man kan inte komma ifrån att trots att jag inte tycker om tjurfäktning att det sitter djupt i den spanska traditionen. De flesta större byar har en tjurfäktningsarena och mycket av den spanska konsten vittnar av hur viktig denna tradition varit och är för spanjorer i många generationer. Nu har visserligen synen på tjurfäktning ändrats, men konsten finns ju kvar och den är oftast mycket vacker och färgstark.

Spanskt 4

 

Att öppna sinnet och verkligen titta vad som finns omkring dig gör ofta att du ser saker du aldrig lagt märke till. Jag uppskattade det jag hade runt omkring mig på ett helt annat sätt. Jag hoppas också att man lyckas bevara det som är speciellt med varje ställe och land så man inte glömmer bort sina rötter för att försöka bli modernare och passa in, det är det som är charmen med det typiska från varje ställe. Vissa saker går dock inte att ändra på som tur var, ett glittrande Medelhav och strålande sol, det kan inte bli mer typiskt spanskt för mig än detta!

Spanskt 9

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s