Inreda kök

En av mina uppgifter nu i skolan är att bl a inreda ett kök. Så jag har varit inne på webben och tittat på ett antal kök.

Helt plötsligt kom jag helt av mig och började drömma om att få inreda mitt egna kök. Dessa från Santos tyckte jag var fina:

INTRA-L lacado
MINOS lacado
KARMEL lacado

Kökets plats i hemmet har ändrats en hel del i historien. Förr i tiden så var ju köket, eller eldplatsen den viktigaste platsen i hemmet och i dag när man planerar ett hem har köket en viktig roll.  Köket är rummet i våra hem där många umgås, läxor görs och utrymme för kreativitet finns. Det är  mycket man måste tänka på när man inreder ett kök. Framför allt måste man se på vad man har för behov och sedan skall ju köket vara funktionellt. Vårt kök är te x 10 cm för lågt och det är inte ergonimiskt alls. Dessutom är vårt kök väldigt litet och det gör att man inte kan umgås samtidigt som man lagar mat. Gillar man inte att laga mat eller baka så kanske det inte gör så mycket, men att ha rejäla arbetsytor är oerhört viktigt.

Det har blivit mycket populärt att ha öppen planlösning och det har sina för och nackdelar, men jag tror nog att om jag fick välja skulle jag ta öppen. Sedan så finns det ett sådant brett sortiment idag av materialer som man också måste tänka på. Om man vill ha modernt, lantstil eller t ex industriellt.

Mitt ultimata kök skall det vara  helt tomt på saker, allt skall vara inbyggt som mikrovågsugn, kaffemaskin etc. Det skall vara öppen planlösning och det skall finnas plats för bak med barnen och att umgås. Dessutom skall det finnas gott av förvaringsutrymme.

Sedan om jag nu får fortsätta drömma skall mitt kök vara fullt av vänner och familj, det skall dofta kanelbullar och kryddor från alla världens hörn och skratt skall höras. En vacker dag så, men för tillfället får jag fortsätta drömma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s