Upptäcka en ny värld

Igår kände jag att det var dags att leva efter mottot ”Life begins at the end of your comfort zone.” Havet har alltid fascinerat mig, men samtidigt har jag stor respekt för vatten som täcker större delen av vår planet. Jag får rent utsagt panik när jag inte kan se botten eller vet vad jag har under mig. Jag tror att min kropp skall stoppa att fungera helt enkelt om något oförberett dyker upp.

En av de få positiva sakerna med hotellet  i Koh Tao som vi bodde på var att på deras strand Jansom bay låg det ett flertal små korall rev. Första dagen så snorklade mina barn och min man i flera timmar. De var helt lyriska när de berättade om allt de hade sett. Själv låg jag som jag såg det tryggt på stranden.

Nästa dag tänkte jag att nu har jag världens chans att upptäcka något jag aldrig sett. Jag har snorklat en gång förut precis utan för Phi Phi islands (Thailand) och Maya beach. Koh Tao är som sagt känt för just dykning och snorkling, jag kan ju inte åka hem utan att ha försökt se det som finns.

Jag var ju inte direkt kaxig i början, men ju mer jag vågade utforska ju mer fascinerad och ju mer gillade jag det. Till slut simmade jag ut till de lite större korall reven och upptäckte en värld som var helt fantastisk. Jag såg stingrockor, ålar, fiskar i alla regnbågens färger, koraller och växter.  Jag trotsade min rädsla och fick upptäcka en ny värld och det var det verkligen värt.

IMG_7171
Jansom bay
IMG_7172
Några av fiskarna vi såg
IMG_7173
Jansom bay

 

 

3 kommentarer

  1. Härligt och modigt!
    Jag har dykcert och kan tycka det är skönt när man får på masken och har lite kontroll nedåt, jämfört med att ligga på ytan och kanske skumpa på vågorna. Härligast är nästan att ligga stilla på bara några meters djup (bara att simma upp om man vill) och kolla på fiskar, krabbor, sjögräs som vajar.

    1. Det blir kanske nästa steg för mig. Jag har förstått på alla som har dykcert att det är helt fantastiskt. Måste bara våga prova tror jag så släpper nog rädslan så småningom. Tog du certifikatet i Sverige eller utomlands?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s