Böcker

IMG_7200

Idag regnar det på Koh Samui, så vi fick ändra våra planer lite grann. Det blev en läs och slappar dag istället.

På de flesta hotell runt om i världen har de en bokhylla där man kan lämna sina lästa böcker och även ta en ny om man vill. Jag tycker det är väldigt intressant att se vad folk läser för böcker. En iakttagelse jag gjort är att nästan överallt har det funnits en hel hög med böcker på svenska. Jag tror att vi ”svenskar” läser mycket. Jag och mina vänner pratar ganska ofta om vilka böcker vi läst och vi lånar även litteratur av varandra vilket jag inte brukar ha för vana att göra med mina utländska.

IMG_7201
Hotellets bokhylla

Under den här semestern har jag inte läst så mycket som jag brukar, men jag läste ut Zahiren av Paulo Coelho. Den var absolut underhållande och måste hålla med om kritikerna att den är väldigt vackert skriven, men ibland gör han mig upprörd. Det kanske är det han vill uppnå i många fall, att vi skall reagera och se att vi ibland ser saker och ting från ett väldigt egoistiskt perspektiv. Boken har i varje fall fått mig att tänka.

IMG_7203
Zahiren
IMG_7204
Höstens läsning

Jag har under resan köpt på mig ett par böcker som jag hoppas kunna läsa nu under höst och vinterhalvåret. Det är ganska tunga ämnen, men jag vill även se och lära känna baksidan av detta fantastiska paradisland som Thailand är. Just nu läser jag en bok ”Samnang tiggar pojken” av Staffan Nordstrand. Den handlar om  en liten pojke som kommer från Kambodja och blir exporterad till Thailand. Den berör verkligen och det är svårt att läsa den utan bli upprörd och känna en massa känslor som äckel, upprivenhet och framför allt ilska och sorg.

IMG_7205
Samnang tiggar pojken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s